Residential complex will appear on the site of a former brick factory :: Archcouncil :: Articles
 
Archcouncil

Residential complex will appear on the site of a former brick factory

25 January 2017
1 из 41
2 из 41
3 из 41
4 из 41
5 из 41
6 из 41
7 из 41
8 из 41
9 из 41
10 из 41
11 из 41
12 из 41
13 из 41
14 из 41
15 из 41
16 из 41
17 из 41
18 из 41
19 из 41
20 из 41
21 из 41
22 из 41
23 из 41
24 из 41
25 из 41
26 из 41
27 из 41
28 из 41
29 из 41
30 из 41
31 из 41
32 из 41
33 из 41
34 из 41
35 из 41
36 из 41
37 из 41
38 из 41
39 из 41
40 из 41
41 из 41
1 / 41

Zoom

The Architectural Council of Moscow approved the project of a residential complex with an underground parking and a training center in ​​Academicheskiy district in the south-west of Moscow.

The residential complex will be in 700 meters from Akademicheskaya station of Kaluzhsko-Rizhskaya metro line, at the intersection of Novocheryomushkinskaya and Dmitriya Ulyanova str. Earlier there was Cheryomushkinsky brick factory here that had grown from a nineteenth century company. The transformation of the area began with the demolition of the factory in the late 1950s — early 1960s. Then, there was a massive block construction in the area. Now there are low-rise buildings to be demolished.

​The architects adhered to the principle of block structure, where the courtyard is a living public space without cars, with walk-through passages on the ground level, so that the tenants can immediately get either to the outer perimeter of the building, the street, or go for a walk into the yard. Cars can be left in the underground parking with a capacity of 650 cars, the access will be at Novocheremushkinskaya street.

The area of ​​the new residential complex will be 105 thousand square meters. On the first floors, there will be public areas, a training center, above — the apartments, and on the upper floors — penthouses.

The buildings will not exceed 21 floors (75 meters), the main dominant with be a tower on the corner of two streets. It was suggested to clad the facades with Flemish bricks and steelwork.

Commissioner of the project is Company Stefania; Designer — Proektnoe Buro APEX LLC.


Images:


 

E-mail:
Name:
Подписаться на рассылки: